Pla de jubilació o pla de pensions. Saps quin et convé més?

Pla de jubilació o pla de pensions. Saps quin et convé més?

Pla de jubilació i pla de pensions, dues propostes que apareixen sempre que busquem opcions per estalviar de cara al futur. En parlem sovint, però, tenim clar quines diferències hi ha entre els dos?

Ho expliquem tot seguit, però comencem amb una de les coses que tenen en comú, la seva funció. Tant el pla de jubilació com el pla de pensions tenen com a finalitat l’estalvi per al moment de la jubilació. Són productes amb els que podem destinar part dels nostres ingressos periòdicament per tenir una renda un cop ens haguem jubilat.

En què es diferencien?

La primera diferència és la possibilitat de recuperar els diners abans del termini marcat. Tot i que poden haver diferents opcions, el pla de jubilació ens permet aquesta opció.

En el cas del pla de pensions, les aportacions realitzades al llarg dels anys més els interessos generats durant la vigència del pla es recuperen en el moment de la jubilació, no abans. Tot i que hi ha alguna excepció, com el cas de malaltia greu (+ 12 mesos), desocupació superior a 24 mesos, o trasllat de la residencia fiscal fora d’Andorra.

Fiscalment també es diferencien. El pla de jubilació no ens aporta cap avantatge fiscal. Els plans de pensions, en canvi, sí que tenen beneficis en l’IRPF. A Andorra, concretament es pot reduir fins a 5.000€ la base de tributació d’aquest impost.

Quin s’adapta millor a cada persona?

Financerament els dos productes són similars. Tant en el pla de jubilació com en el pla de pensions el capital pot estar lligat a modalitats d’inversió, que poden tenir més o menys risc, i evidentment, més o menys rendibilitat. El més recomanable és buscar amb el nostre gestor de confiança la millor opció segons el nostre perfil, les opcions són moltes en funció de les nostres necessitats i perspectives.

També es una bona opció tenir diferents productes i diversificar la inversió del nostre estalvi.

En el cas de MoraBanc tenim propostes per els dos tipus de pla.

  • Plans de pensions i plans de jubilació perfilats: per estalviar de forma progressiva, adaptant en tot moment la freqüència de les aportacions i la durada del pla a les diferents necessitats.
  • Plans de pensions i plans de jubilació amb rendiment garantit: per gaudir de la tranquil·litat que dóna obtenir un rendiment garantit anualment i amb garanties de defunció i d’invalidesa, que permeten estar cobert davant de qualsevol imprevist.

Totes dues opcions poden estar lligades a un fons d’inversió, per poder escollir el fons que millor s’adapti a cada perfil d’inversor i obtenir la millor combinació rendibilitat-risc.

I si estàs pensant en les opcions de cara a la teva jubilació, mira’t també el nostre post Sóc massa jove per preparar la meva jubilació?, on segurament trobaràs informació que t’interessa.

Està a les nostres mans començar a pensar en un estalvi destinat només a nosaltres per quan siguem grans. Per tant, és la nostra responsabilitat complementar la pensió pública de la CASS amb una pensió privada si volem continuar amb la mateixa qualitat de vida quan ens jubilem.

Al final es tracta de definir un pla d’estalvi que ens permeti gaudir de la jubilació i que res no canviï.

Recorda que a MoraBanc disposem de tots dos productes: plans de pensions i plans de jubilació, adaptats a les teves necessitats i amb àmplia flexibilitat. Coneix en aquest vídeo tots els detalls sobre MoraBanc Futur, una marca que engloba els productes d’estalvi, previsió i assegurances per totes aquelles persones que ja pensem en el demà.

També pots consultar a la teva oficina MoraBanc la gamma de plans de pensions adequats per al teu perfil inversor, o trucar-nos al +376 884 884.

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: