Sóc massa jove per preparar la meva jubilació?

Sóc massa jove per preparar la meva jubilació?

Sol passar que mentre som joves només pensem en la manera d’obtenir més ingressos per portar una vida confortable, passar-ho bé, sense preocupar-nos de què serà de nosaltres quan ens jubilem.

Normalment, les persones comencen a preocupar-se per la seva jubilació el dia que fan 50 anys. Realment és un error i hem de començar a pensar-ne des que comencem a treballar.

Podran els governs pagar-nos les nostres pensions en el futur?

És molt probable que el futur sigui completament diferent del que coneixíem fins ara. L’entorn laboral amb elevades taxes d’atur, treballs de tota la vida que desapareixen, salaris precaris i la incorporació cada cop més tard dels joves a la primera feina han fet que ens qüestionem el futur de les nostres pensions.

Si sumem a això l’envelliment de la població, es pot aventurar que els actuals sistemes públics de pensions potser no podran assumir el pagament de les pensions futures.

Per fer front a aquesta situació, les institucions públiques tenen dues solucions: que cada treballador comenci a pagar avui més cotitzacions o que els pensionistes cobrin menys pensió. O potser, decideixin aplicar les dues solucions alhora.

Què podem fer nosaltres per protegir el nostre futur?

Passar a l’acció des d’avui. Hem de constituir un capital a poc a poc, any rere any, que ens permeti complementar la pensió estimada de la CASS, de manera que puguem viure dignament quan ens jubilem.

Com podem fer-ho? A través de productes dissenyats específicament per a preparar la nostra jubilació: els plans de pensions i els plans de jubilació.

Què són els plans de pensions i els plans de jubilació?

Els plans de pensions són un vehicle d’estalvi-previsió que té com a finalitat estalviar un capital per al moment de la jubilació.

Un pla de pensions es pot definir com a un contracte col·lectiu. S’hi sumen les aportacions de molts estalviadors preocupats per la seva jubilació i els fons són invertits per un gestor professional en aquells mercats i tipus d’actius que es considerin més oportuns en funció del tipus de risc que es vulgui assumir.

A l’ajuntar-se els estalvis de moltes persones en un pla de pensions, es poden gestionar patrimonis més grans, de manera que s’aconsegueix una major diversificació de la inversió i s’estalvien més costos que si els invertíssim per compte propi.

Els plans de pensions estan pensats per al reemborsament a partir del moment de la jubilació, raó per la qual no són disponibles fins a aquest moment, llevat de casos concrets (atur perllongat, mort, etc.).

Pel que fa als plans de jubilació, són contractes d’assegurances individuals i a diferència dels plans de pensions, sí que existeix la possibilitat de disposar dels diners en qualsevol moment, sempre que es compleixin les condicions pactades en el contracte inicial, podent disposar dels diners abans d’hora, pagant una penalització. Aquesta penalització pot ser un incentiu perquè no rescats i continuïs estalviant per a la teva jubilació.

El pla de jubilació té una menor rendibilitat encara que és un producte de menor risc.

 

Recorda que en MoraBanc disposem de tots dos productes: plans de pensions i plans de jubilació, adaptats a les teves necessitats i amb àmplia flexibilitat.

AndorJubilació és el nostre pla de jubilació. Un pla que no dóna lloc a imprevistos desagradables, ja que té una rendibilitat mínima garantida cada any. Compta també amb una garantia en cas de defunció de l’assegurat i compta amb una garantia d’invalidesa absoluta i permanent.

També pots consultar a la teva oficina MoraBanc la gamma de plans de pensions adequats per al teu perfil inversor, o trucar-nos al +376 884 884.

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de:
  • Mora Banc Grup, SA, amb domicili a l’Av. Meritxell número 96, AD500 Andorra la Vella, és el responsable del tractament de les dades personals contingudes en el present formulari amb la finalitat d’atendre la vostra sol·licitud. En qualsevol moment podreu accedir, rectificar, suprimir, limitar, oposar-vos, demanar la portabilitat i retirar el vostre consentiment a través de l’adreça electrònica següent: protecciodedades@morabanc.ad. Per a més informació sobre el tractament de les dades de caràcter personal per part de Mora Banc Grup, SA consulteu la Política de privacitat web.