És un fons d’inversió un producte adient per a mi?

És un fons d’inversió un producte adient per a mi?

Et preguntes com obtenir una rendibilitat dels teus diners i no saps quin és el producte més adient en l’entorn actual de baixos tipus d’interès? Si et fas aquesta pregunta, en aquesta entrada del blog intentaré donar-te la meva opinió.

Els tradicionals dipòsits bancaris que hem utilitzat durant anys per canalitzar el nostre estalvi no estan oferint les atractives rendibilitats que oferien abans, per no dir que, en moltes divises, no estan oferint cap rendibilitat.

Aquesta situació fa que, com a estalviadors, tots busquem alternatives per al nostre “raconet”.

És el moment de valorar l’alternativa que ens ofereixen els fons d’inversió. No obstant això, no podem obviar que els fons d’inversió continuen sent uns desconeguts per a la majoria de la gent, entre d’altres coses perquè s’ha popularitzat la idea que són “un producte per a grans fortunes”.

Res més lluny de la realitat; hi ha fons d’inversió per a tots els públics. De fet, és un dels productes més accessibles del mercat financer, atès que es poden adquirir participacions des d’imports molt petits i es poden anar fent aportacions addicionals poc a poc.

A més, els teus estalvis es gestionaran de la mateixa manera, independentment del fet que tinguis 1 o 10.000 participacions en el teu fons d’inversió. Per tant, qualsevol persona pot començar a estalviar, des de molt poc import, amb el mateix nivell de professionalitat.

El mercat contempla una gran varietat de fons d’inversió en funció del perfil de l’inversor i del nivell de risc que estigui preparat per assumir.

Els fons d’inversió tenen molts avantatges, però voldria compartir amb tu els tres següents:

  1. Diversificar: comprant participacions de fons diferents que inverteixin en tipus d’actius diferents (mercat monetari, renda fixa, renda variable, etc.) pots aconseguir una cartera diversificada tant des del punt de vista de la rendibilitat com de l’assumpció del risc. Actualment existeixen fons perfilats que, un cop analitzat el perfil d’inversió del client, adapten les inversions del fons a aquest perfil com si fos un vestit a mida.
  2. Estalviar de manera sistemàtica: la majoria de fons d’inversió permeten fer aportacions periòdiques (mensuals, trimestrals, semestrals, etc.) de manera que el fons esdevé una guardiola adaptada a les nostres finances personals.
  3. Accedir de manera més fàcil a mercats o índexs borsaris: gràcies als fons d’inversió podem arribar a mercats o índexs de països o sectors industrials als quals, de manera directa, potser no hi podríem accedir. I, a més, ens permeten fer-ho mitjançant la gestió experta i professional que ens ofereixen les societats de gestió d’actius.

A MoraBanc disposem d’una oferta diversa i atractiva de fons d’inversió per a tot tipus de perfil d’inversor. Pots consultar aquests perfils a la nostra pàgina web: www.morabanc.ad/ca/inversio/fons-dinversio-particulars/ o preguntant al teu gestor personal.

També pots estalviar d’aquesta manera amb el nostre producte Estalvi Projecte, un fons d’inversió de baix risc que et permet fer aportacions periòdiques per anar estalviant poc a poc i aconseguir un rendiment dels teus diners.

 

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de:
  • Mora Banc Grup, SA, amb domicili a l’Av. Meritxell número 96, AD500 Andorra la Vella, és el responsable del tractament de les dades personals contingudes en el present formulari amb la finalitat d’atendre la vostra sol·licitud. En qualsevol moment podreu accedir, rectificar, suprimir, limitar, oposar-vos, demanar la portabilitat i retirar el vostre consentiment a través de l’adreça electrònica següent: protecciodedades@morabanc.ad. Per a més informació sobre el tractament de les dades de caràcter personal per part de Mora Banc Grup, SA consulteu la Política de privacitat web.