Les teves compres online, encara més segures amb el codi OTP

Les teves compres online, encara més segures amb el codi OTP

La compra per Internet de productes i serveis és cada vegada més habitual i el seu creixement és i serà molt important en els propers anys. És per això que la seguretat pren ara una rellevància especial.

Per garantir la protecció dels consumidors, la Comissió Europea ha publicat la segona Directiva de Serveis de Pagaments Digitals (PSD2) que obliga les entitats bancàries a millorar la seguretat en els pagaments electrònics realitzats amb targeta.

Per respondre a aquesta exigència, MoraBanc incorpora una autenticació reforçada mitjançant la introducció d’un codi OTP, cada vegada que es realitzi una compra online amb una targeta Visa MoraBanc en un comerç electrònic segur.

Què és la autenticació reforçada o SCA?

La autenticació reforçada es coneix com SCA o Strong Customer Authentication i consisteix en verificar que el pagament online l’està fent la persona titular de la targeta amb una comprovació que consisteix en utilitzar dos factors d’autenticació que pertanyin a una d’aquestes categories:

  • Alguna cosa que només el client sap: per exemple, una contrasenya.
  • Alguna cosa que només el client té: per exemple, un telèfon mòbil.
  • Alguna cosa que només el client és: per exemple, una empremta dactilar o reconeixement facial.

Com afectarà a les teves compres per Internet?

Fins ara, per autoritzar una compra en un comerç electrònic, feies servir una clau de sis xifres que només tu sabies, anomenat codi CIP.

A partir del 14 de novembre de 2020, el codi CIP serà substituït pel codi OTP (One Time Password), un codi numèric d’un sol ús vàlid per a una única transacció, que rebràs per SMS al teu telèfon mòbil cada vegada que compris  a comerços electrònics segurs amb la teva Visa MoraBanc.

Quin és ara el procés per fer el pagament online en un comerç segur?

Quan realitzis una compra online en un comerç segur has de seguir els següents passos:

  1. Introdueix les dades de la teva targeta Visa MoraBanc, com de costum.
  2. Quan autoritzis la compra, rebràs un missatge SMS al mòbil amb un codi numèric de 6 dígits. És el codi OTP vàlid únicament per aquesta operació.
  3. Introdueix aquest codi per confirmar el pagament i la teva operació haurà finalitzat amb èxit.

Per augmentar la seguretat, només disposes de 10 minuts per completar el procés des de que inicies el pagament de la compra fins que la confirmes.

Com identificar un comerç electrònic segur?

Un comerç electrònic segur (CES) és aquell que té implantat el sistema 3D Secure de les marques de targetes Visa i MasterCard. Aquest servei possibilita fer compres molt més segures a Internet, autenticant al comprador com a titular legítim de la targeta que utilitza.

Què has de fer per poder comprar per Internet amb el codi OTP?

El primer pas per fer compres online amb la teva Visa MoraBanc és donar d’alta el servei de Compra Online. És també imprescindible que disposem del número de telèfon mòbil on vols rebre els codis OTP.

Pots fer aquestes gestions trucant a Telebanc al 884 884 o al teu gestor personal.

Si fins ara operaves amb el codi CIP i tens activat el sistema d’alertes per SMS, ja tenim el teu telèfon validat i rebràs automàticament els codis OTP en aquest mateix número a partir del 14 de novembre.

Continuem avançant per millorar la teva seguretat

A MoraBanc continuem treballant per adaptar els nostres estàndards de seguretat als nous requisits de la Directiva PSD2, sempre amb la vista posada en mantenir una experiència d´ús òptima per als nostres clients.

És per això que, en els propers mesos, s’aniran millorant els sistemes d’autenticació amb més mesures reforçades.

Més seguretat per a les teves compres. Més tranquil·litat per a tu.

 

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de:
  • Mora Banc Grup, SA, amb domicili a l’Av. Meritxell número 96, AD500 Andorra la Vella, és el responsable del tractament de les dades personals contingudes en el present formulari amb la finalitat d’atendre la vostra sol·licitud. En qualsevol moment podreu accedir, rectificar, suprimir, limitar, oposar-vos, demanar la portabilitat i retirar el vostre consentiment a través de l’adreça electrònica següent: protecciodedades@morabanc.ad. Per a més informació sobre el tractament de les dades de caràcter personal per part de Mora Banc Grup, SA consulteu la Política de privacitat web.