MoraBanc incrementa un 2,3% el seu benefici, fins als 24,1 milions d’euros

MoraBanc incrementa un 2,3% el seu  benefici, fins als 24,1 milions d’euros

MoraBanc ha tancat l’exercici 2018 amb un creixement del 2,3% del benefici net, que s’ha situat en 24,1 milions d’euros. L’entitat creix per segon any consecutiu i manté així la tendència positiva refermant un balanç fort amb la millora de les seves ràtios principals.

MoraBanc va tancar el 2018 amb una solvència del 21,5% (CET 1 fully loaded i del 24,7% phase-in), una dada superior a la mitjana europea (14,34%). Altres dades que mostren la fortalesa del banc són la rendibilitat (ROE) que s’ha situat al 8,60%, també superior a la mitjana de la UE (6,16%), i la ràtio de morositat del 3,8%.

Els recursos de clients s’han mantingut estables en 6.420 milions d’euros malgrat la situació adversa dels mercats durant l’últim trimestre del 2018.

El president de MoraBanc, Pedro Gonzalez Grau, destaca que “estem molt satisfets de la consolidació del creixement després d’uns anys de profunda transformació del banc, en un entorn especialment exigent per a la banca, tant a nivell internacional com a la plaça andorrana” . El director general, Lluís Alsina, recalca que “pràcticament tots els indicadors rellevants de MoraBanc han millorat el 2018. Som un banc sòlid, digital, amb un equip eficient i enfocat al 100% al client, i aquestes claus ens permeten seguir creixent.”

El compromís de MoraBanc amb Andorra és decidit i la solidesa del balanç de l’entitat ha permès que la inversió creditícia a empreses i particulars hagi crescut un 9,6%, situant-se en 1.040,6M €. Els nous crèdits a clients es van incrementar en un 35%.

A nivell internacional, MoraBanc també ha tancat l’exercici 2018 amb xifres positives. Els recursos de clients gestionats a Miami i Zuric han augmentat i suposen un 29% del total del grup, i el resultat de les filials ha crescut un 141% comparat amb el 2017.

Totes les dades de l’exercici 2018 s’han presentat seguint els estàndards europeus financers i comptables d’acord amb les normes IFRS (International Financial Reporting Standards), i seguint la directiva de solvència CRD IV. MoraBanc és un banc adaptat a les regulacions internacionals i compromès amb la transparència, un fet bàsic per tenir la confiança dels clients i grups d’interès, i que permet ser comparable amb altres entitats. Les dades del 2018 situen MoraBanc per sobre de la mitjana de bancs en els indicadors principals com la solvència (CET1 fully loaded), la liquiditat (LCR), i la rendibilitat (ROE).

Premi al Banc de l’Any a Andorra i a la Banca Digital

La bona marxa de MoraBanc ha estat reconeguda internacionalment amb premis de referència aquest passat 2018. L’entitat ha estat designada com a Banc de l’Any a Andorra 2018 per la revista The Banker, del grup Financial Times, un premi que MoraBanc ha guanyat cinc vegades en els últims 10 anys.

Les inversions contínues i ambicioses per liderar la banca digital també han tingut el seu reconeixement. El primer per part dels propis clients, des del 2016 els usuaris de la banca en línia han crescut un 140% i les operacions signades un 66%. La millora constant de l’oferta digital ha fet que MoraBanc hagi rebut per segon any consecutiu els premis a la millor App i banca en línia d’Andorra per part de la publicació especialitzada World Finance.

MoraBanc ha destinat el 3,2% del benefici a projectes de responsabilitat social empresarial que inclouen projectes relacionats amb la cultura com la Temporada de Música i Dansa, de caire social com la Targeta Solidària, que dóna suport a 18 ONG i entitats socials d’Andorra, o els patrocinis esportius com el del BC MoraBanc Andorra.