MoraBanc assoleix un benefici de 40,1 milions d’euros el 2022, un 16% més que el 2021

MoraBanc assoleix un benefici de 40,1 milions d’euros el 2022, un 16% més que el 2021

MoraBanc ha tancat l’exercici 2022 amb un benefici de 40,1 milions d’euros, un 16% més que el 2021, en un any marcat per la finalització del procés d’integració de BSABanc sota la marca MoraBanc. El model de negoci de MoraBanc permet la generació recurrent i creixent de beneficis així com una sostenibilitat a llarg termini.

El grup va tancar el 2022 amb 10.211 milions d’euros de recursos gestionats. Com a dades rellevants en l’avançament de resultats, destaca la seva rendibilitat, amb un elevat ROE que el darrer any ha crescut fins al 10,90%. La solidesa del balanç de MoraBanc queda palesa en la ràtio de solvència, que se situa al 18,06% (CET 1 fully loaded), i en la de liquiditat (LCR), que va tancar el 2022 amb un valor de 294,14%, que reflecteix l’excel·lent situació de liquiditat de l’entitat. Pel que fa a la inversió creditícia, el 2022 es va tancar amb 1.538 milions d’euros amb una millora en la ràtio de morositat, que va baixar fins al 2,6%.

Una vegada formulats i signats, els comptes anuals de l’exercici social 2022 es presentaran per a la seva aprovació en la Junta General Ordinària d’Accionistes, que se celebrarà en segona convocatòria el dia 26 d’abril. Serà la primera per a aquells accionistes de BSABanc que van optar per mantenir la seva participació fent el bescanvi per accions de MoraBanc.

Rita Estévez Luaña, nova consellera independent

En la pròxima junta d’accionistes està previst que s’aprovi el nomenament de Rita Estévez Luaña com a nova consellera independent de Mora Banc Grup SA, una proposta que està subjecta a l’autorització prèvia de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA). Estévez compta amb més de 25 anys d’experiència com a alta executiva en organitzacions multinacionals i una trajectòria sòlida en el sector financer, assegurador i tecnològic. Actualment és consellera independent a Línea Directa Aseguradora. Prèviament va ocupar posicions d’alta direcció a Deutsche Bank, GE Financial Services, i Experian, i va ser consellera independent de Telefónica Consumer Finance.

Print Friendly, PDF & Email