Jesus Pachecho guanya el Premi Sant Carles Borromeu dotat per MoraBanc

Jesus Pachecho guanya el Premi Sant Carles Borromeu dotat per MoraBanc

L’escriptor de Sant Celoni Jesús Pacheco ha guanyat el Premi Carles Borromeu d’Andorra que està dotat per MoraBanc amb un premi de 4.500 euros i l’edició del llibre que farà Pagès Editors. L’obra guanyadora porta per títol Més formigues que paradís i és un recull de 30 narracions.

El jurat del premi ha destacat la gran originalitat temàtica i el joc d’estils, la fina ironia i els finals sorprenents i punyents. Pachecho explica que els seus personatges “són com petites formigues que viuen alienes al paradís i que són vigilades per altres formigues.”

La 44a Nit Literària Andorrana és celebrar a Sant Julià de Lòria i hi va comptar amb l’assistència de les màximes autoritats d’Andorra i de representants de diferents àmbits de la societat.

Jesús Pacheco Julià va néixer a Gualba el 1964. És llicenciat en Filologia Castellana (1988) i Filologia Catalana (1989). És un constructor especialitzat en restauració i reformes. Ha guanyat nombrosos premis literaris i ha publicat els llibres de contes Tots els àngels del món (1996) i Anomeneu-lo amor (1998), el llibre de microrelats Ficcionaris (2001) i el llibre de poesia L’ordre del foc (2016). Entre el gener i el desembre de 2012 va publicar l’ingent bloc cultural Elogi de l’escorpí.

MoraBanc és un dels col·laboradors històrics de la Nit Literària dins del seu compromís amb la cultura que es pot valorar també amb l’oferta de la Temporada d’Andorra la Vella.

Print Friendly, PDF & Email