Conferència sobre el projecte de rehabilitació de Casa Vicens

Conferència sobre el projecte de rehabilitació de Casa Vicens

El proper 13 de setembre, el Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra i MoraBanc organitzen una conferència sobre la lectura, restauració, rehabilitació i integració arquitectònica de Casa Vicens, la primera casa d’Antoni Gaudí. La xerrada començarà a les 19h a la sala d’actes de MoraBanc.

La conferència anirà a càrrec de Mercedes Mora, directora institucional del museu i de l’arquitecte de la firma DAW, David Garcia, responsable del projecte, juntament amb Antonio Martínez Lapeña i Elías Torres, del despatx Martínez Lapeña-Torres Arquitectos.

Casa Vicens (1883-1885), és la primera casa de Gaudí i la seva primera obra rellevant, que va obrir les seves portes al públic el passat 13 de novembre per posar a l’abast del visitant una peça clau de la trajectòria artística del genial arquitecte. Aquesta obra va marcar el punt de partida dels treballs de Gaudí i és una joia arquitectònica declarada Patrimoni Mundial per l’UNESCO el 2005.

La transformació de la Casa Vicens en museu ha estat un projecte arquitectònic ambiciós després que MoraBanc adquirís l’edifici el 2014.

El projecte ha estat finalista dels premis de construcció de Catalunya del 2018 i del 60è premi FAD 2018. Segons el jurat del premi FAD, “els arquitectes han plantejat una rehabilitació integral i molt acurada d’aquesta primera obra de Gaudí”. Recentment la revista Time ha inclòs Casa Vicens en la seva llista prestigiosa de “World’s Greatest Places 2018” que inclou 34 llocs recomanats per visitar a tot el món.

A les 19H a la sala d’actes de MoraBanc podreu escoltar de primera mà les explicacions de la transformació de Casa Vicens. L’entrada és lliure amb aforament limitat i cal confirmar assistència trucant a Telebanc al 884884 o al Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra al 861202, o enviant un correu a comunicacio@morabanc.ad.

Print Friendly, PDF & Email