Un pla per engegar el vehicle elèctric

Un pla per engegar el vehicle elèctric

Hi ha qui diu que els cotxes elèctrics han vingut per quedar-se. I deu ser cert perquè cada vegada són més els fabricants que incorporen models elèctrics en la seva oferta.

Per incentivar-ne l’ús, el Pla Engega del Govern d’Andorra ofereix avantatges a tots aquells que comprin un cotxe elèctric o un híbrid endollable. Quina és la diferència?

Els cotxes exclusivament elèctrics, funcionen únicament amb energia elèctrica que s’ha emmagatzemat a la seva bateria durant el temps de càrrega endollats al corrent. Aquests cotxes no tenen cap altra font d’energia.

En canvi, els híbrids endollables, sí. Són cotxes que funcionen amb energia elèctrica per recórrer 30 o 50 km on només utilitzant energia elèctrica, i per a distàncies més llargues o per a conduccions més exigents, s’engega el motor de combustió.

El Pla Engega contempla unes ajudes econòmiques per la compra d’aquestes dues categories de vehicle elèctric, tant si són nous, com si són d’ocasió (inclouen cotxes, furgonetes i motos). Els nous podran gaudir d’ajuts de fins a 11.000 euros de descompte, i els d’ocasió, tindran descomptes de fins a 5.000 euros. A més a més, el pla contempla ajudes per desballestament del vehicle antic que poden arribar fins als 1.500 €.

Altres avantatges del Pla Engega són, per exemple, la col·locació gratuïta del punt de recàrrega al domicili del beneficiari, la gratuïtat de la càrrega als punts públics o l’exempció de la taxa de tinença de vehicles.

MoraBanc ha volgut facilitar la compra d’aquests vehicles amb el préstec eco-cotxe, un préstec a cinc anys amb molt bones condicions.

En general a Andorra, les distàncies són molt curtes i molts dels desplaçaments es fan dins de la zona urbana, així que un cotxe elèctric o híbrid endollable pot ser una bona opció per aquells que estan valorant tenir un cotxe ecològic.

Recorda que a MoraBanc disposem del préstec Eco-Cotxe, per a les persones que estan interessades a comprar un vehicle elèctric o híbrid endollable, amb un tipus d’interès interessant i sense comissions d’obertura o cancel·lació. 

També pots consultar a la teva oficina MoraBanc la gamma de préstecs disponibles o trucar-nos al  +376 884 884.

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de:
  • Mora Banc Grup, SA, amb domicili a l’Av. Meritxell número 96, AD500 Andorra la Vella, és el responsable del tractament de les dades personals contingudes en el present formulari amb la finalitat d’atendre la vostra sol·licitud. En qualsevol moment podreu accedir, rectificar, suprimir, limitar, oposar-vos, demanar la portabilitat i retirar el vostre consentiment a través de l’adreça electrònica següent: protecciodedades@morabanc.ad. Per a més informació sobre el tractament de les dades de caràcter personal per part de Mora Banc Grup, SA consulteu la Política de privacitat web.