Els nous pilots del Celler d’en Toni

Els nous pilots del Celler d’en Toni

És una història de somnis, d’emprenedoria i de gastronomia. De com dos joves amics, que es van conèixer compartint un cotxe de ral·li, van agafar els regnes d’un dels restaurants més emblemàtics del Principat d’Andorra, el Celler d’en Toni.

-“Un dia, tu i jo podríem obrir un restaurant junts a Andorra.”

Això es deien el Marcel Besolí i el Guille Plana fa uns deu anys. La frase podria haver sonat dins d’un cotxe, mentre atacaven a tota velocitat un tram cronometrat del ral·li Pacha-La Pineda. Fos allà o no, la realitat és que les ganes de començar un projecte junts els venen de lluny, des que es van conèixer i van descobrir que compartien dues grans passions: el motor i la gastronomia.

El moment clau de la seva aventura com a emprenedors va ser quan va sorgir l’opció d’agafar el Celler d’en Toni. “Una oportunitat així fa que et plantegis refer la teva vida”, diu el Marcel. Llavors ell portava una escola de conducció i el Guille tenia un restaurant propi a Sant Fruitós de Bages. Des d’aquell moment el projecte va començar a fer xup-xup i va trigar un any i mig a sortir del forn. “Moltes trucades de telèfon i moltes preguntes. El més difícil per a un projecte així és la qüestió dels diners. Hi ha un traspàs i una inversió, i cal un banc al darrere, en aquest cas MoraBanc, uns avaladors que confiïn en tu, i cal també un pla de negoci que sustenti tot això”, diuen.

Deu mesos després d’obrir estan contents. Quan entres al Celler d’en Toni algunes coses han canviat i d’altres no. Agafar el relleu d’un local tan emblemàtic és complicat. Et quedes amb una bona base de clients, però amb la pressió de no poder baixar el nivell. “La setmana abans no vaig poder dormir gaire. És com si et donen un cotxe World Rally Car i et diuen que el portis al màxim. Em feia por no estar a l’alçada”, diu el Guille.

Recorden que les primeres setmanes cada client era un examen i sembla que, vist amb la perspectiva del temps, han tret bona nota. La carta del restaurant segueix la filosofia del Celler, amb producte de màxima qualitat i elaboracions senzilles. Aquella cuina de sempre, que no passa de moda. Ara bé, poc a poc es va notant la personalitat dels nous responsables. El Guille té una mà especial pels arrossos, que són part essencial de la carta. “Cada dos mesos canviem l’oferta i l’anem fent més personal sense abandonar l’esperit de sempre del Celler”.

 

Pilots celler

 

Els plats imprescindibles del Marcel i el Guille

Aquests són els plats que heu de tastar, sí o sí, quan visiteu el Celler d’en Toni.

  • Canelons del Celler. Una recepta heretada que es prepara al Celler des de fa 55 anys i que han conservat. No es poden definir fàcilment, són únics i cèlebres.
  • Qualsevol arròs. Sempre presents a la carta amb diferents preparacions cada setmana, amb ingredients de primera qualitat i molt “mimo”
  • Trufes. A la carta diu que són les millors del món. Estan fetes amb molta cura i una preparació on tot està treballat, des de la textura fins al sabor.

Emprendedores y gastrónomos

Emprenedors i gastrònoms

El Marcel i el Guille són un exemple dels emprenedors joves que aporten la seva benzina al motor d’Andorra. En aquest cas agafen el relleu d’un projecte que combina una herència històrica amb la visió d’una nova generació, la de dos joves que tot just arriben a la trentena.

Ja fa anys que fan viatges gastronòmics i analitzen cada restaurant on van. Els plats, el servei, la vaixella, les estovalles… sempre s’han fixat en tot, i en com ho farien ells si tinguessin negoci propi. Ara el tenen i cada matí s’aixequen amb la passió i l’entusiasme que dóna estar fent realitat un somni propi.

Dur a terme el teu propi projecte és una aventura i a MoraBanc t’ajudem a emprendre-la: amb finançament, gestió personalitzada i productes pensats per a tu, que vols crear la teva pròpia empresa. Descobreix totes les opcions que posem al teu abast perquè puguis fer possible el teu somni d’emprendre.

SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: