Agustín Berasaluce i José Gefaell, nous consellers independents de MoraBanc

Agustín Berasaluce i José Gefaell, nous consellers independents de MoraBanc

Agustín Berasaluce i José Gefaell s’han incorporat al Consell d’Administració com a consellers independents, tots dos amb una experiència professional internacional i en banca dilatada substituint Gilles Serra i José María Hoya. La seva entrada es produeix dins de l’adaptació  del marc de govern corporatiu de l’entitat amb l’objectiu d’adequar-se a les noves normatives, recomanacions  i referents  internacionals en matèria de bon govern corporatiu d’entitats financeres, i que ja va començar l’any passat amb l’arribada de Xavier Maymó, com a conseller dominical, i Miguel Antonio Pérez com a conseller independent.
Aquestes dues noves incorporacions permetran que la comissió de nomenaments i remuneracions del Consell i la comissió de riscos del Consell, siguin presidides per consellers independents, tal com ja succeeix amb la comissió d’auditoria i compliment, seguint les recomanacions i les millors pràctiques. La reestructuració del Consell d’Administració i de les seves comissions és una de les línies estratègiques que segueix MoraBanc, en el marc del seu procés de transformació, iniciat fa més d’un any. MoraBanc és un banc de propietat familiar amb gestió i govern professionalitzats, per preparar l’entitat davant dels reptes de futur. En aquesta transformació del banc destaquen també una forta inversió en tecnologia, amb la modernització recent de la seva Banca Digital, i l’adaptació ràpida a les exigències internacionals en regulació i compliment normatiu.

Els nous consellers

Amb 27 anys d’experiència en Banca Corporativa i d’Inversió, José Gefaell és un professional amb una carrera centrada en el servei al client, la tecnologia, la innovació i la gestió directiva en bancs a Espanya, i en administracions públiques i organismes reguladors i supervisors. És llicenciat en bioquímica per la Universitat de Navarra i màster en administració d’empreses (MBA) per l’Institut d’Empresa. Després de passar per FG Societat de Valors i Borsa, i per Chase Manhattan, des de 1997 fins a gener de 2011 José Gefaell va desenvolupar la seva tasca professional a BNP Paribas Corporate & Investment Banking. José Gefaell és també fundador i president de NexWm, un nou projecte tecnològic que facilita les col·locacions privades de deute corporatiu a Europa.
Abans d’incorporar-se com a conseller independent de MoraBanc, José Gefaell era director general de Negocis de l’ICO a Espanya, càrrec que ha ocupat des de principis del 2012 fins a finals del 2016.
Agustín Berasaluce és llicenciat en ciències empresarials per la Universitat Comercial de Deusto i màster en direcció i administració d’empreses (MBA) per INSEAD. Té una carrera dilatada en el sector de la banca i un perfil on destaca la seva experiència en el sector financer, però també en el comercial i  tecnològic. En els darrers anys ha estat el director responsable de la pràctica de serveis financers de la divisió de Consultoria Estratègica d’Accenture Strategy per Espanya, Portugal i Israel. Abans d’incorporar-se a Accenture l’any 2014, Berasaluce va fer una llarga carrera al BBVA, a Espanya i als Estats Units. Durant els anys en què va estar en aquest banc espanyol va liderar diferents processos de transformació i modernització global de l’entitat en temes com la segmentació de clients, la introducció de l’experiència multicanal i l’optimització de l’eficiència. Ha format part dels Consells de diferents empreses com Home Loan Corporation, dedicada al negoci hipotecari, TIAG, corredoria d’assegurances als EUA i Norpensión.

Canvis als òrgans directius

Els canvis al Consell s’inscriuen en una voluntat de reforçament del banc. També a nivell directiu, fa uns mesos Lluís Alsina era nomenat director general de Negoci de MoraBanc redefinint un organigrama que inclou Gisela Villagordo com a directora general adjunta de Negoci a Andorra.

Print Friendly, PDF & Email