Cinc coses que probablement no saps sobre Casa Vicens

Cinc coses que probablement no saps sobre Casa Vicens

Després de més de 130 anys tancada, la Casa Vicens va ser adquirida per MoraBanc i recentment ha obert les seves portes al públic com a casa museu. Un edifici únic que amaga racons i secrets per descobrir i conèixer.

Et convidem a descobrir cinc coses que probablement no sabies sobre aquesta joia de l’arquitectura modernista.

1. És la primera Casa d’Antoni Gaudí.

Casa Vicens és, en efecte, la primera casa que va fer Antoni Gaudí com arquitecte (1883-1885). La primera vegada (com ens agrada imaginar-ho a nosaltres) que va fer de director d’orquestra davant d’un client i de tants i tants artesans que el van ajudar a trobar solucions pràctiques als seus somnis.

2. Gaudí es va inspirar sobretot en la natura.

Hi ha mil i una fonts d inspiració però, per Gaudí,  cap com la natura. Casa Vicens n’és un clar exemple. Des del primer moment que va visitar la finca del senyor Vicens, Gaudí va agafar el clavell de moro que allí hi havia com a inspiració per fer les rajoles de la façana i el margalló per la tanca exterior. I així els mil i un detalls d’ornamentació que observareu a la Casa Vicens.  Natura feta arquitectura!

3. Hi ha tres inscripcions a la façana.

Sol solet vine’m a veure. De la llar lo foc, visca lo foc de l amor. Oh! L ombra de l estiu. Aquestes són les tres inscripcions que presideixen la façana en clara referència a l’orientació de la casa.

4. No hi ha passadissos.

Gaudí fa servir distribuïdors hexagonals entre les estances que li permeten estalviar-se els passadissos i alhora circular d’una estança a l’altra sense molestar a la del costat. També aconsegueix crear un joc de visuals molt interessants entre unes i altres parts de la casa.

 5. Els dos elements que no hi són…

Les dues coses que no hi ha a Casa Vicens, i que veient en perspectiva l’obra de Gaudí es troben a faltar, són el trencadís i línies corbes.

 

Per acabar et descobrim un secret més: sabies que si ets titular d’una targeta MoraBanc, tens un 25% de descompte al comprar les entrades? Això si, només si les adquireixes en aquest enllaç.

Visita ja la Casa Vicens a Barcelona i en descobriràs moltes altres coses!

SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: