MoraBanc i Banc Sabadell tanquen l’acord per la compra de la participació a BSA

MoraBanc i Banc Sabadell tanquen l’acord per la compra de la participació a BSA

MoraBanc ha arribat a un acord amb Banc Sabadell per la compra de la totalitat de la participació de Banc Sabadell a Banc Sabadell d’Andorra, SA (és a dir un 51,61 % tenint en compte les accions en autocartera) per un import aproximat de 67 milions d’euros. L’import definitiu queda subjecte a una auditoria de comptes a 30 de juny de 2021.

Les dues entitats van informar de l’inici de les negociacions el passat 17 de maig, que han culminat avui amb la signatura de l’acord entre Lluís Alsina, conseller director general de MoraBanc, i César González-Bueno, conseller delegat de Banc Sabadell.

La formalització de l’operació està condicionada a l’autorització prèvia de l’Autoritat Financera Andorrana (AFA) i un cop obtinguda, previsiblement a la tardor, MoraBanc farà extensiva l’oferta de compra a la resta d’accionistes en els mateixos termes econòmics acordats amb Banc Sabadell.

Amb aquesta operació, MoraBanc es pot convertir en l’entitat líder en el mercat andorrà pel que fa a les principals magnituds de negoci en el mercat domèstic, així com a la xifra de beneficis dels bancs andorrans. En relació amb el consolidat, el grup MoraBanc passaria a gestionar més de 10.500 milions d’euros en recursos de clients, 1.600 milions d’euros d’inversió creditícia i mantindria unes ràtios de rendibilitat i solvència líders a Andorra.

Valoracions del conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina.

«Aquesta operació ens permetrà guanyar quota de mercat a Andorra, el nostre mercat principal, per donar valor als nostres clients i als accionistes que creuen en el país i en les seves oportunitats. Un banc més fort ens ajudarà a mantenir el compromís amb el creixement d’Andorra, així com el desenvolupament dels projectes de les persones i dels negocis.»

 «Hem fet aquesta operació rellevant gràcies al compromís dels nostres empleats, i esperem ben aviat donar la benvinguda als nous clients i col·laboradors per fer junts un banc més fort i millor »

 La compra de la participació majoritària de BSA s’emmarca dins de l’estratègia de creixement de MoraBanc. En el darrer exercici, el benefici de MoraBanc va créixer un 20 % fins als 30,1 milions d’euros, els recursos de clients, un 6,5 %, i també va millorar encara més la seva solvència fins al 25,5 % (CET1 fully loaded) i la rendibilitat al 9,47 % (ROE). Els darrers 4 anys, MoraBanc ha tingut una línia ascendent gràcies a la transformació de l’entitat, les inversions en banca digital i la professionalització dels òrgans de govern.

Amb la compra del 51,61 % de BSA, MoraBanc du a terme la seva major operació corporativa, que també permetrà incrementar considerablement la inversió en tecnologia per poder fer front als reptes de futur, així com seguir millorant la proposta de valor dels clients.

Sobre MoraBanc

El Grup MoraBanc és un grup financer andorrà de capital 100 % familiar, un banc independent i de vocació internacional amb una àmplia experiència en la gestió de patrimonis individuals, familiars i institucionals. A més de l’activitat bancària a Andorra, la proposta de valor del Grup inclou: MoraBanc Asset Management i MoraBanc Assegurances a Andorra, l’agència de valors MoraWealth a Barcelona, i Boreal Capital Management, amb dues gestores de patrimonis a Suïssa i als EUA, així com un broker dealer als EUA. En els últims anys, el grup MoraBanc ha signat acords de col·laboració exclusius per a la prestació dels seus serveis a Andorra amb Goldman Sachs Asset Management, Cuatrecasas o Banco Santander per al servei de confirming internacional.