MoraBanc creix un 4,5% en benefici i un 15% en recursos gestionats

MoraBanc creix un 4,5% en benefici i un 15% en recursos gestionats

MoraBanc ha tancat l’exercici 2019 amb un creixement del 4,5% del benefici net, en 25,14 milions d’euros. Els recursos de clients s’han incrementat un 15% fins als 7.514 milions d’euros, gairebé 1.000 milions més. L’entitat manté la tendència positiva per tercer any consecutiu, en línia amb el seu pla estratègic i creix de manera recurrent en totes les línies del negoci.

MoraBanc també ha incrementat el seu nivell de solvència durant el 2019. A 31 de desembre la ràtio de solvència CET 1 fully loaded ha pujat fins al 22,55%. Aquesta dada referma la solidesa del seu balanç i la seva fortalesa patrimonial.

El volum d’inversió creditícia creix un 13% durant el 2019, i també millora la ràtio de morositat del 3,8% el 2018 al 3,3% el 2019.

El president de MoraBanc, Pedro Gonzalez Grau, destaca que “els resultats del 2019 són molt satisfactoris. El creixement del benefici per tercer any consecutiu, assolit amb creixement sostingut i recurrent en totes les línies, demostra la solidesa del nostre model de negoci centrat en afegir valor al client”.

Per al director general de MoraBanc, Lluís Alsina, “MoraBanc avança en resultats i en servei al client, en un any en què hem presentat projectes il·lusionants com la col·laboració amb Goldman Sachs Asset Management i una aliança estratègica amb Pyrénées. La valoració és bona i les expectatives per a aquest any 2020, que hem iniciat amb l’obertura de MoraWealth a Barcelona, són encara millors”.

La bona marxa de MoraBanc ha estat reconeguda internacionalment amb premis de referència aquest passat 2019. Per segon any consecutiu, l’entitat ha estat designada com a Banc de l’Any a Andorra 2019 per la revista The Banker, del grup Financial Times, un premi que MoraBanc ha guanyat tres vegades en les últimes 5 edicions. També per tercer any seguit la publicació especialitzada World Finance ha atorgat a MoraBanc els premis a la millor App i banca en línia d’Andorra.

benefici2019cat

                                                                             Font: elaboració pròpia.

Avançament de dades subjectes a presentació a la junta general per a la seva aprovació.