MoraBanc, Banc de l’Any a Andorra

MoraBanc, Banc de l’Any a Andorra

MoraBanc ha estat designat com a Banc de l’Any 2021 a Andorra per la revista The Banker, editada pel grup Financial Times. La publicació ha valorat els bons resultats de MoraBanc durant el 2020, però també la seva trajectòria que marca quatre anys consecutius amb un creixement del benefici i dels recursos gestionats. L’operació de compra de la participació majoritària de BancSabadell d’Andorra que referma la posició de lideratge de MoraBanc, també ha estat destacada pel jurat de The Banker.

El conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina, ha volgut destacar quelcom més que les dades i els indicadors. “Les xifres ens diuen que MoraBanc és un banc fort i amb una projecció de futur que ens il·lusiona, però jo destacaria el fet de tenir uns equips compromesos amb el que volem ser; el banc que dona resposta i servei a les necessitats dels clients, que es transforma i s’adapta a les empreses i la societat, per construir junts un país nou.”

MoraBanc ha executat el seu darrer pla estratègic potenciant la competitivitat de l’entitat, una inversió forta en tecnologia que l’ha portat a ser el referent digital a Andorra, i una oferta de productes i serveis molt personalitzada per a cada client amb partners de primer nivell internacional com ara Goldman Sachs Asset Management, Santander per al servei de Confirming internacional o Cuatrecasas.

Resultats 2020, creixement en totes les línies

Els bons resultats del darrer exercici han estat importants en la concessió del premi Banc de l’Any. El 2020, MoraBanc va créixer en totes les seves línies de negoci. Per quart any consecutiu, el banc incrementava el seu benefici fins els 30,1 milions de benefici. Els recursos de clients també van augmentar, un 6,5 %, superant els 8 mil milions d’euros. A més de sumar volum, el banc també va incrementar la seva solvència i solidesa, amb un increment del ROE fins al 9,47 % des del 8,47 % del 2019, i una millora en la ràtio d’eficiència, passant del 66,4 % del 2019 al 60,5 % del 2020. Actualment, amb la incorporació de BancSabadell d’Andorra al grup MoraBanc, els recursos gestionats són de 10.500 milions d’euros i la cartera creditícia de 1.600 milions d’euros.

Gestió COVID

Un dels elements de valoració per a l’any 2021 de The Banker, ha estat la capacitat de gestió davant les afectacions COVID tant a nivell intern com extern. En especial ha valorat el servei ininterromput que s’ha pogut donar, la capacitat de gestió a distància dels clients amb la banca en línia, o la gestió de situacions específiques de clients i donar solucions a mida.

Els premis Bank of the Year, que atorga la revista The Banker, valoren la capacitat de generar beneficis i assolir un avantatge competitiu per donar el millor servei als clients, un objectiu assolit per MoraBanc.

A l’enllaç hi trobareu la menció de MoraBanc a la celebració en línia que es va fer ahir des de Londres: https://bankoftheyearawards.com/morabanc/

Print Friendly, PDF & Email