La científica Jane Goodall visita Andorra aquest novembre

La científica Jane Goodall visita Andorra aquest novembre

La cèlebre Dra. Jane Goodall, una de les científiques més prominents del segle XX per les seves pioneres recerques amb ximpanzés salvatges a Tanzània, i una de les activistes ambientals més destacades del segle XXI, visitarà Andorra el pròxim 27 i 28 de novembre, acompanyada per l’equip de l’Institut Jane Goodall Espanya, com a part de la seva gira europea.

En aquesta històrica primera visita a Andorra, la Dra. Jane Goodall celebrarà el dilluns 27 una trobada amb estudiants i representants dels tres sistemes educatius del país. L’esdeveniment tindrà lloc a Àgora International School on ja existeixen grups de joves del programa d’educació ambiental, Roots & Shoots, fundat en 1991 per la Dra. Goodall. Aquest programa ja és present en més de 65 països i el seu objectiu principal és empoderar als més joves a treballar per un món millor, en harmonia amb la naturalesa i les persones.

El principal esdeveniment públic del programa tindrà lloc el dimarts 28 de novembre amb el patrocini de MoraBanc. La Dra. Goodall oferirà una conferència titulada “Raons per a l’esperança” amb l’objectiu de compartir el seu testimoniatge de vida. La conferència es durà a terme a les 18h al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, i l’accés és gratuït. MoraBanc col·labora en aquesta visita en trobar valors comuns amb la visió i tasca de l’Institut Jane Goodall España, amb el que comparteix el compromís d’esdevenir un agent actiu de canvis per millorar la vida de les persones i del planeta.

La Dra. Jane Goodall aprofitarà la visita per a conèixer el patrimoni natural del país de la mà de científics i experts de la biodiversitat del país.

La visita inclou altres esdeveniments privats i reunions que es duran a terme per tal de donar a conèixier el treball de l’Institut Jane Goodall al món, i a Àfrica en particular, on es desenvolupen programes de recerca i conservació dels ximpanzés, així com de rescat i rehabilitació de cries òrfenes procedents de la caça i el tràfic il·legal en el seu centre de recuperació de Tchimpounga (Congo), el més gran d’Àfrica.

L’Institut Jane Goodall Espanya treballa amb les comunitats locals en programes agroforestals i de desenvolupament sostenible, construint vivers i pous d’aigua i formant cooperatives de dones per a la producció de cereals locals i de biocarbó de palla, alhora que implementa projectes d’educació ambiental i mitigació del canvi climàtic en 30 pobles d’una de les zones més vulnerables del Senegal.

Print Friendly, PDF & Email