Fitch manté estable el ràting de MoraBanc en un any marcat per la transformació del banc

Fitch manté estable el ràting de MoraBanc en un any marcat per la transformació del banc

L’agència de qualificació Fitch, ha emès la seva opinió sobre el ràting de MoraBanc, mantenint-lo estable en BBB- amb perspectiva estable i un ràting a curt termini  de F3. El banc manté d’aquesta manera les qualificacions per segon any consecutiu, equiparant-se a la qualificació del país.

L’agència de ràting situa la banca andorrana en un moment de transició amb la incorporació de noves regulacions. En aquest sentit, des de l’entitat es valora positivament que Fitch mantingui el seu nivell de confiança després d’una important transformació del banc que inclou les fortes inversions tecnològiques fetes, com la nova banca digital, la transformació profunda de l’organització, i l’adaptació dels sistemes i processos del banc a les millors pràctiques i regulacions internacionals.

Per MoraBanc, mantenir el ràting estable reforça la línia estratègica del banc per adaptar-se a l’escenari actual, una transformació que permet encarar el 2017 amb un creixement del benefici, com estem veient ja, a punt de tancar el primer semestre d’enguany.

En el seu informe, Fitch destaca la fortalesa de les ratios de capital i la capacitat de generar resultats. Després de ser l’entitat amb la ratio de solvència més alta d’Andorra, MoraBanc ha tancat l’exercici 2016 incrementant-la fins al 32,41% en base a la normativa andorrana i fins a un 19,04 (CET1) segons els estàndards internacionals (Basilea III).

També valora positivament l’estratègia aplicada per MoraBanc en els darrers mesos per minimitzar els riscos, la capacitat per mantenir un bon nivell de morositat, incrementar el nivell de cobertura i així mantenir un balanç un balanç sòlid.

Print Friendly, PDF & Email