Sigues el canvi: junts per una Internet millor

Sigues el canvi: junts per una Internet millor

Aquest és el lema d’enguany per celebrar el Dia de la Internet Segura. Aquest dia es celebra anualment, cada segon dimarts del mes de febrer a més de 120 països de tot el món i el seu objectiu és promoure i debatre la necessitat de tenir una Internet més segura, sobretot per als nens i els joves.

Aquesta iniciativa és liderada per la Unió Europea mitjançant Insafe, una xarxa europea de centres que promouen una Internet més segura. L’any passat va prendre el nom de Better Internet for Kids (www.betterinternetforkids.eu).

Quines accions podem realizar per tenir una Internet més segura?

  1. Nens i joves: adoptar una postura com a ciutadans digitals del futur i fer sentir les vostres veus. Sigueu amables, creatius i respectuosos en el món online, protegiu la vostra reputació digital i reporteu continguts i comportaments perjudicials.
  2. Pares i tutors: donar suport als nens en el seu desenvolupament digital. Mantingueu un diàleg obert i honest sobre les seves experiències online, i ajudeu-los a fer front als seus problemes i preocupacions.
  3. Educadors i assistents socials: proporcionar als nens i als joves d’uns coneixements i capacitats digitals per a desenvolupar-se correctament al món actual, empoderant-los per a ser digitalment creatius, fiables i resilients.
  4. Indústria: crear i promoure contingut positiu i serveis online segurs. Donar suport als usuaris mitjançant consells, eines i rutes d’informació de fàcil accés.
  5. Autoritats i politics: liderar iniciatives governamentals i lleis que proveeixin una cultura on l’educació, el suport i l’auto-regulació dels continguts i els serveis digitals puguin realizar-se i funcionar amb èxit.

Podeu consultar més sobre aquesta iniciativa a www.saferinternetday.org

Ciberseguretat i consells de seguretat online

La ciberseguretat és cada vegada més important en un món digital com el nostre. Malhauradament, els ciberdelinqüents van sempre pel davant dels usuaris honestos. És per aquest motiu que hem de fer conscients i mentalitzar a tots aquells usuaris d’Internet de tenir cura amb l’utilització que fan tant de la xarxa com de la seva informació.

La formació, el coneixement i l’ús amb sentit comú d’Internet són les claus per evitar sorpreses desagradables.

A MoraBanc tenim molt present la importància de la seguretat informàtica i per aquest motiu estem constantment millorant les nostres mesures de seguretat online.

Amb aquesta infografia volem aportar el nostre granet de sorra per una Internet millor  oferint-vos 10 consells de seguretat online.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: