Preguntes i respostes sobre el codi CIP

Preguntes i respostes sobre el codi CIP

A partir del 14 de novembre de 2020, el codi CIP serà substituït pel codi OTP (One Time Password), un codi numèric d’un sol ús vàlid per a una única transacció. El rebràs per SMS al telèfon mòbil cada vegada que compris en comerços electrònics segurs amb la teva Visa MoraBanc. Per obtenir més informació sobre aquesta millora, posa’t en contacte, si us plau, amb Telebanc al +376 884 884.

Si sols fer compres per Internet, és molt probable que últimament, al moment de pagar, se t’ha sol·licitat introduir el teu codi CIP per poder validar la compra.

Perquè coneguis més sobre aquest sistema de seguretat per a compres en línia, hem preparat una llista de preguntes i respostes.

 

Què és el codi CIP i per a què serveix?

El codi CIP és un número personal de 6 xifres que millora les mesures de protecció per als usuaris de targetes de crèdit i dèbit, fent que les seves compres per Internet siguin més segures.

CIP són les sigles de “Codi d’Identificació Personal”, i és obligatori per realitzar qualsevol compra en línia amb les targetes de MoraBanc des del dia 3 de maig del 2016.

 

Com i quan s’utilitza?

El codi CIP funciona igual que un password o que el PIN de la targeta, ja que és l’usuari qui coneix aquests nombres. És un mecanisme de seguretat addicional al codi CVV (els tres números que apareixen a la part de darrere de la targeta, al costat de l’espai per a la signatura) i, en no estar escrit en la targeta, augmenta la seguretat en la transacció realitzada en línia.

En fer una compra en línia a través d’un comerç segur afiliat als sistemes de comerç electrònic Verified by VISA i Mastercard Secure-Code, abans de finalitzar el pagament, el sistema sol·licitarà les 6 xifres del codi CIP de la targeta per confirmar la identitat de l’usuari i completar la compra.

 

Com l’activo?

S’activa en qualsevol caixer automàtic de MoraBanc. Un cop introduït el PIN de la targeta, selecciona l’opció “Següent” i després vés a “Alta / Canvi número virtual CIP”. Cal que teclegis 6 números que puguis recordar fàcilment, però que compleixin amb els consells de seguretat, de manera que no siguin fàcilment adivinables en el cas que perdis la targeta.

 

Què passa si l’he oblidat o vull canviar-ho?

El procés de modificació és el mateix que el d’activació. En no ser necessari introduir el codi CIP anterior, cada vegada que vagis a l’opció “Alta / Canvi nombre virtual CIP” estaràs definint un nou CIP i aquest serà el que tindràs actiu mentre no ho tornis a modificar.

 

Quant de temps triga a estar disponible per poder fer compres en línia?

El codi CIP estarà disponible per poder fer-lo servir passades 48 hores a partir del moment en què s’ha activat o modificat.

 

Sempre l’hauré d’informar?

Depenent del sistema de seguretat de comerç electrònic, caldrà que t’identifiquis només amb el CVV, o amb el CVV més el codi CIP.

 

Si necessites més informació, pots trucar a TeleBanc al +376 884 884 o consultar al teu gestor personal.

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: