L’hora dels perfilats

L’hora dels perfilats

Els fons mixtos han estat la categoria de més creixement pel que fa a patrimoni en els últims anys a Europa, per bé que a Espanya han tingut un component addicional, ja que molts perfilats s’enquadren dins els mixtos. D’aquesta manera, en alguns dels clàssics mixtos, com Carmignac Patrimoine, Nordea Stable Return o DWS Kaldemorgen, nombroses entitats van decidir apostar pels perfilats. En el nostre cas, són els fons perfilats multi-activos Mora Multi-Asset Tristaina, Mora Multi-Asset Casamanya o Mora Multi-Asset Comapedrosa.

És una de les formes més avantatjoses d’adaptar-se a la MiFID 2 i optimitzar la gestió de la cartera del client. El primer pas és fer les proves pertinents sobre els objectius i les restriccions quant a inversió del client o coneixements financers. En funció d’això, s’assigna un perfil de risc (conservador, moderat, agressiu, etc.) que es correspon amb algun vehicle concret. Amb això s’aconsegueix un seguiment i una gestió professional de la cartera d’acord amb les necessitats del perfil i s’evita entrar en productes que no hi concordin (un dels objectius de la MiFID 2).

Patrimonio fondos globales (en millones de €)
Gràfic 1. Patrimoni fons globals (en milions d’€)
Patrimonio fondos de RF mixta (en millones de €)
Gràfic 2. Patrimoni fons de RF mixta (en milions d’€)

Gran part de les entitats han decidit estructurar els perfils a través de fons de fons, però no és l’única forma de fer-ho. Hi ha altres opcions, com les carteres gestionades, les carteres model o també fons que inverteixen en directe i no a través de fons externs. Un model mixt amb actius en directe i fons de tercers o ETF també ofereix avantatges, perquè posseeix les sinergies de la gestió in-house i l’especialització de tercers. Com en qualsevol tipus d’actiu, veurem comportaments molt diversos en la categoria. Històricament, una gran part de la rendibilitat ve donada per l’assignació entre actius, sectors, àrees geogràfiques o segments de la renda fixa, però no convé deixar de costat la selecció de valors.

Recorda que a MoraBanc disposem d’una àmplia gamma de fons d’inversió perquè puguis trobar el que més s’adapti al teu perfil inversor. Si vols més informació, consulta la nostra web.

Aquest article forma part de Mercats i Estratègies, la publicació mensual on els nostres experts a MoraBanc Asset Management analitzen i donen la seva visió sobre l’actualitat econòmica internacional. 

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: