Fem un país nou. L’exemple del MoraBanc Andorra per imaginar una Andorra sense límits

Fem un país nou. L’exemple del MoraBanc Andorra per imaginar una Andorra sense límits

En tot el que fem sovint hi ha intangibles que marquen la diferència entre l’èxit i el fracàs, entre tenir un somni i fer-lo realitat. Un d’aquests valors és innegociable i altament valuós, la confiança, i la història del MoraBanc Andorra és un bon exemple de tot el que es pot assolir si tens més confiança que límits.

A finals dels 90 el Bàsquet Club Andorra va baixar a les categories més baixes del bàsquet per temes extraesportius. Poc després es feia càrrec del club una junta formada per exjugadors que havien defensat la samarreta en aquestes divisions territorials. Al capdavant, Gorka Aixàs, va exposar que l’objectiu era tornar a l’ACB. La resposta inicial va ser un “tu estàs boig” però, a poc a poc, la confiança que tenia aquell grup va donar fruits.

L’any 2014 el club tornava a l’ACB amb unes claus de l’èxit que són aplicables a qualsevol projecte, empresa o somni.

La confiança ha estat una de les claus que ha estat present en tot el camí. Creure en el que fas, en el que vols fer, dona un impuls extraordinari i propicia que les altres persones s’hi sumin i també hi creguin amb major facilitat.

La unió fruit d’aquesta confiança és la força que tira endavant el projecte. Configurar valors comuns i sentiments compartits no és fàcil però marca la diferència, i el MoraBanc Andorra ho ha aconseguit de manera clara.

Les persones. Pocs projectes rellevants són possibles sense un equip. En el cas del bàsquet, a aquella directiva formada per exjugadors, s’hi van sumar un director tècnic, Francesc Solana, i un entrenador, Joan Peñarroya, de llarga durada i compromís, a més d’un cap de comunicació, Gabriel Fernàndez, que li ha donat una personalitat al club molt diferenciada.

Amb aquestes claus, i alguna cosa més, el MoraBanc Andorra ha creat un projecte de país. Ha demostrat que tot i ser un equip petit no s’ha de renunciar a res, perquè amb confiança, esforç i determinació es pot derrotar al Real Madrid o al FC Barcelona, disputar la Copa del Rei, els Play-Off i sentir el teu nom a competicions europees. I si tot és possible per un club petit, també ho és per un petit país. Per això estem amb les persones que fan un país nou, sense límits, amb confiança.

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de:
  • Mora Banc Grup, SA, amb domicili a l’Av. Meritxell número 96, AD500 Andorra la Vella, és el responsable del tractament de les dades personals contingudes en el present formulari amb la finalitat d’atendre la vostra sol·licitud. En qualsevol moment podreu accedir, rectificar, suprimir, limitar, oposar-vos, demanar la portabilitat i retirar el vostre consentiment a través de l’adreça electrònica següent: protecciodedades@morabanc.ad. Per a més informació sobre el tractament de les dades de caràcter personal per part de Mora Banc Grup, SA consulteu la Política de privacitat web.