Fem un país nou. Claus per construir una Andorra sostenible

Fem un país nou. Claus per construir una Andorra sostenible

Les construccions d’un país són un tema molt identitari, són una petjada en el temps que ens explica com era una societat en un determinat moment, com vivien, quina era la seva cultura i la seva percepció de l’entorn. Podem dir que els edificis que trobem a Andorra ens parlen d’Andorra i per això cal tenir clar que tot el que construïm avui deixarà una empremta de llarga durada.

Com i on construïm és una part important per definir com volem que sigui Andorra en el futur. Reflexionem i analitzem amb la Beti Faura, arquitecta a Andorra, quins són els elements indispensables per fer un país nou. Entre altres projectes ha treballat al Refugi de l’Illa, un edifici que s’autoabasteix d’energia i aigua amb criteris de màxima sostenibilitat.

“Els edificis que construïm avui parlen de les inquietuds que tenim actualment i que ens han portat a canviar el paradigma de l’edificació per deixar de considerar les edificacions com a objectes inerts que demanden i consumeixen energia. Avui parlem d’organismes vius que són capaços de produir energia i generar un consum gairebé nul. El repte ara és ser capaços de ser també sostenibles en el procés de construcció. Seria bo que Andorra fos un referent en construcció sostenible perquè el bé més preuat que tenim a Andorra és la natura.”

La Beti explica que és arquitecta perquè li agrada crear llars. Diu que les llars són un dels espais més importants per a les persones, ja que és on se senten protegides. Aquest concepte el podem extrapolar a tot un país. Si Andorra és la nostra llar, cal fer-la créixer amb respecte per l’entorn perquè hi puguem viure còmodes i segurs.

L’Andorra del futur és la que estem construint avui.

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: