El passaport andorrà, el més segur del món

El passaport andorrà, el més segur del món

Des del 6 de febrer el Govern d’Andorra emet una nova generació de passaports, biomètrics i amb diverses mesures de seguretat que fan del passaport andorrà el més segur del món.

El nou document incorpora un xip i una impressió làser que ho fa induplicable. A més a més, la pàgina de dades personals es divideix en dues zones: una per a la inspecció visual i una altra de lectura automàtica a través de la qual un software biomètric d’última generació controla que tant les dades com la fotografia compleixin amb tots els paràmetres, indicant si és vàlid o no. Tot això fa que el nou passaport es conservi millor i sigui més difícil de falsificar, fent-lo més segur.

Els nous passaports tindran dos números diferents: un que indica el número de passaport, compost per una “O” majúscula més set xifres, i que és amb el qual s’identifica el document a l’exterior i que canviarà cada vegada que s’emeti un duplicat o es renovi; l’altre número serà el d’identificació personal, que serà el número de passaport que ha tingut la persona des del principi, i que s’utilitzarà per a la resta de tràmits que realitzi amb el document.

Ara per ara, Andorra és l’únic país que compta amb aquest passaport biomètric de tercera generació, encara que està en tràmit d’implantació en altres Estats. El Govern estima que durant el 2017 s’expediran entre 5.000 i 6.000 passaports, entre renovacions i duplicats per robatoris i pèrdues. Els documents actuals continuaran vigents fins a la seva data de caducitat.

Ara, tots els ciutadans andorrans que necessitin renovar el seu passaport hauran de fer-ho a l’edifici administratiu de Govern o al Comú corresponent, portant només el passaport anterior. No serà necessari portar una fotografia, ja que se’n farà al moment del tràmit dins una de les cabines habilitades per a això.

A aquest link del Govern d’Andorra podràs trobar més informació sobre el nou passaport.

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: