Economia de “supervivència” per superar amb èxit el setembre costerut

Economia de “supervivència” per superar amb èxit el setembre costerut

El mes de setembre és un mes clau. La majoria de les persones s’incorporen després de les vacances a les seves feines i rutines i els nens tornen a l’escola. S’enceten activitats, projectes i objectius tant personals com professionals.

És un mes què, després dels possibles excessos en les despeses d’estiu, ens hem “d’estrènyer el cinturó”, ja que a més a més, en algunes cases s’hi afegeixen les despeses de l’inici escolar.

Per sort, reprendre la rutina i reduir els excessos no és tan difícil si segueixes una sèrie de pautes d’estalvi, intentant prescindir de despeses supèrflues i activant petits gestos en la teva vida quotidiana.

A continuació, et donem una sèrie de consells fàcils perquè l’inici de la tardor sigui benvingut. Seguint aquestes recomanacions assoliràs un gran PAS per a millorar la teva economia:

1. Control i planificació de la despesa

Setembre és un mes ideal per revisar el teu pressupost o elaborar-ne un, si encara no en tens cap. Fer-ho és tan fàcil com llistar en una columna les teves despeses i en un altra els teus ingressos, i revisar que la suma total de la primera no superi la segona. Si fas servir la nostra banca online de MoraBanc podràs visualitzar de forma ràpida i còmode els teus moviments de comptes.

2. Estalviar en els consums domèstics

Apagar els llums de les habitacions quan no hi ha ningú, tancar bé les aixetes de casa, col·locar bombetes de baix consum. Respecte aquest últim cas, una important companyia elèctrica indica: “si canviéssim cinc de les nostres bombetes convencionals per bombetes de baix consum, ens podríem estalviar fins a 60€ en la factura anual d’electricitat” *. Potser et semblen detalls de poca importància i de poc import, però s’ha de tenir en compte que a la llarga, totes aquestes accions poden suposar un gran estalvi en la nostre economia domèstica.

3. Estar atent a les ofertes i promocions i apuntar-les a l’agenda

Sovint moltes de les coses que adquirim no les necessitem urgentment i amb planificació podem obtenir-les igualment, però a més a més amb algun descompte. Els comerços i les marques van llançant rebaixes o promocions exclusives, només s’ha d’estar alerta perquè no se’ns escapin (“Black Friday”,  descomptes de meitat de temporada “Mid Season Sales”).

4. Eliminar tot el que no aporti valor

S’ha de fer un esforç, ser racional i revisar tots els pagaments que tenim domiciliats, avaluant quin valor ens estan oferint i si realment estem utilitzant aquest servei o producte. En casos com els de les quotes de centres esportius que no li traiem el rendiment esperat, es poden buscar alternatives i ajustar-nos, per exemple, a una franja horària que ens surti més econòmica. Les subscripcions a revistes o diaris que no fullegem mai, pagaments de canals de TV privats que no disposem del temps per mirar-los, també poden ser alternatives per retallar despeses.

5. Treure partit dels descomptes

Aprofitar els descomptes de soci en clubs, entitats, targetes de fidelització, etc. i tenir-los en compte a l’hora de realitzar les compres. Recorda que quan pagues amb les targetes de MoraBanc als establiments adherits, gaudeixes de descomptes i beneficis especials. Revisa el llistat a la nostre web, o a través de la teva banca online.

6. Deixar de fumar

Sempre és un bon moment per deixar de fumar, però encara s’ha de plantejar amb més fermesa quan els preus del tabac no deixen de pujar. Aquest canvi d’hàbit reportarà un doble benefici, tant econòmic com per a la teva salut. No hi ha excuses!

7. Estalvi progressiu

Per últim, a més a més de revisar petits hàbits del teu dia a dia, és interessant acostumar-se a estalviar poc a poc per fer front a les despeses extres. A MoraBanc t’oferim diferents solucions per a particulars, com per exemple, fer un traspàs periòdic a un compte d’estalvi o fer una aportació periòdica a un fons d’inversió.

Segur que a tu se t’acudeixen altres idees per estalviar! Si tot i aquests consells, a més creus que necessitaràs una injecció de diners per ajudar-te a afrontar alguns dels objectius que t’hagis marcat per a la nova temporada de tardor-hivern, consulta a la nostra web els préstecs que tenim disponibles. Contacta amb TeleBanc, al +376 884 884, o adreça’t al teu gestor, si vols tenir més informació.

I bona reentrée!

*Font: Endesa

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: