Continua l’interès pels temàtics

Continua l’interès pels temàtics

En edicions anteriors, hem parlat del llançament de fons i ETF temàtics per part de les gestores. Una gran part presenta a priori un atractiu evident i ve a cobrir una necessitat del mercat. Altres estan sota la sospita de, simplement, seguir una moda o ser una idea de màrqueting.

Com en qualsevol actiu, hem d’estudiar els biaixos que comporten. Entre els llançaments recents i que més interès han generat, hi ha varis que estan vinculats a la tecnologia, com la robòtica, la digitalització de l’economia o la ciberseguretat, entre d’altres. Tenint en compte els excel·lents resultats que ha tingut el sector, es produeix un efecte crida entre els inversors.

La fintech i la intel·ligència artificial són dos dels nouvinguts. En el cas de la fintech, es tracta d’aprofitar l’evolució que es va donant en la banca tradicional cap a un model més digitalitzat. Si estudiem la cartera amb una perspectiva de sectors tradicional, s’observa que realment un fons de fintech pot tenir més del 60% en tecnologia, mentre que en el sector financer la presència és gairebé anecdòtica. Es troben companyies de mitjans de pagament, gestió del patrimoni, finances personals o big data, és a dir, hi ha un ampli camp d’elecció, però pot donar-se la correlació amb el sector tecnològic.

Pel que fa a la intel·ligència artificial (IA), és un altre dels grans temes del futur. Hi ha fons gestionats a través de models que es perfeccionen a través d’autoaprenentatge, però això seria motiu d’una altra columna. Per ara, se centren en les companyies que estan desenvolupant i implementant la IA en la seva activitat. La previsió és que comprengui gran part de l’economia del futur, però ara mateix els fons que hi inverteixen prop del 80% són empreses tecnològiques.

En general, per als temàtics, no només en aquests dos exemples, cal analitzar si la idea és bona, però també si és el moment adequat i quins són les exposicions i valoracions de les carteres en què invertim. Una gran idea pot convertir-se en una mala experiència d’inversor, segons el moment d’entrada.

Evolució fons de fintech davant ETF Tecnologia des del llançament (novembre).

 

Evolució fons d’intel·ligència artificial davant ETF Tecnologia 1 any.
Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: