Col·laborem per fer un món millor

Col·laborem per fer un món millor

Transformar el nostre món per fer-lo millor. Aquest és un objectiu que ens afecta a tots i que hauria de ser compartit per tots. Hi ha moltes opcions per fer-ho i, en funció de cada perfil, persona, col·lectiu o entitat, existeixen diferents maneres de treballar per millorar el planeta.

Potser et sona el terme ODS, una de les darreres iniciatives globals que s’han posat en marxa. A MoraBanc ja ho estem aplicant i t’expliquem en què consisteix.

Els ODS són 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que es van marcar l’any 2015 en ocasió de la Cimera de les Nacions Unides. Són 17 objectius a assolir perquè les societats avancin sense comprometre les generacions futures.

Es tracta d’un repte global al qual es poden adherir particulars, governs, empreses, institucions i qualsevol que pugui aportar alguna acció de millora, per petita que sigui, per avançar en algun d’aquests objectius.

Donar-hi suport de manera activa és molt simple: llegint la descripció dels 17 objectius és fàcil detectar en quins d’ells podem col·laborar a la nostra vida personal i professional. Totes les acciones sumen.

Què fem a MoraBanc?

Després d’analitzar els ODS vam definir quins podíem treballar a les diferents activitats que fem al banc. Així, vam tirar endavant accions que ajuden a enfortir 10 dels objectius que es van marcar a les Nacions Unides.

Tot seguit us donem alguns exemples:

  • Col·laborant amb la Cursa de la Dona, garantint un entorn de treball segur i saludable per als empleats i patrocinant activitats esportives a Andorra donem suport a l’objectiu 3: la Bona Salut. Amb les beques i ajudes per a estudis destinades als fills dels empleats, les pràctiques d’estiu, el patrocini de projectes com l’Olimpíada de les Matemàtiques o l’aposta per esdeveniments culturals sumem per una Educació de qualitat, l’objectiu número 4.
  • Donar suport a les empreses és una de les funcions del sector bancari. Per la nostra activitat, som un motor de creixement econòmic. Aquesta funció és important per assolir l’objectiu número 8, l’Ocupació digna i el creixement econòmic, però a MoraBanc aportem encara més amb el programa de suport a emprenedors LAB Impact Andorra, el creixement de la inversió creditícia, la promoció del treball estable i el foment de l’accés al treball per als joves.
  • Quant a la política de gestió de persones apliquem els principis d’Igualtat de gènere, l’objectiu número 5, i apostem per la conciliació familiar dels nostres treballadors.
  • Ja fa anys que a MoraBanc tenim un sistema de gestió ambiental en marxa, calculem la petjada de carboni i activem protocols per reduir el consum d’energia, paper, tòner o altres residus. A més, oferim productes financers per afavorir el consum responsable com ara el préstec Eco-cotxe. Amb totes aquestes accions sumem iniciatives als objectius 12 i 13: el Consum responsable i la Lluita contra el canvi climàtic.

Els ODS són objectius de tots. Tots hi podem ajudar per assolir-los i tots en sortirem beneficiats, sobretot les generacions futures. Ara cal pensar en quins d’ells podem treballar segons la nostra activitat i perfil, i sumar tot el que puguem, per un món millor.

Si vols conèixer més detalls sobre quines altres accions duem a terme per a la comunitat, el medi ambient i altres àmbits, visita la nostra secció de Responsabilitat Social.

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: