Et compres una casa? Aquí tens 5 consells per fer-ho més fàcil

Et compres una casa? Aquí tens 5 consells per fer-ho més fàcil

La compra d’una casa és sempre una decisió important en la vida de qualsevol persona. Ja sigui pel teu primer habitatge, un lloc on passar les vacances o perquè has ampliat la família, comprar la teva casa és un gran pas.

Perquè no es converteixi en un mal de cap, t’ajudem amb aquests consells que faran que començar aquest nou projecte sigui tan senzill com ho imaginaves.

  • Decideix què vols. Una casa adossada? Un pis? Tres habitacions? És molt important que tinguis una idea clara de què estàs buscant, així com del pressupost que vols dedicar-hi. Encara que sembli una obvietat, tenir una idea clara d’aquests factors és el primer pas abans de començar a mirar la resta d’opcions.
  • Cerca l’ajuda d’un professional immobiliari. És la millor manera de conèixer les possibilitats que et brinda el mercat i estalviar temps buscant pel teu compte. A més, els agents immobiliaris t’ofereixen informació sobre els procediments i els documents legals que seran necessaris i t’acompanyaran durant tot el procés de compra-venda. També pots aprofitar les diferents plataformes immobiliàries que existeixen avui a internet, ja sigui a través de pàgines web com d’aplicacions mòbils.
  • Investiga quins seran els processos legals que hauràs de dur a terme, així com els costos estimats que representaran. El teu agent immobiliari pot aportar-te més informació sobre els tràmits pertinents per a cada tipus d’habitatge.
  • Verifica que el preu que t’estan demanant estigui d’acord amb l’oferta del mercat. No es tracta només que no paguis més per l’habitatge, sinó que a més, si vols una hipoteca, es verificarà el valor real a través d’una taxació i sobre aquesta estimació s’estudiarà la concessió del préstec. Si el preu és molt alt, la diferència entre el que et prestarien i el que hauries d’aportar tu serà també gran.
  • Coneix bé quina és la situació de l’habitatge que has triat. És molt important que tinguis tota la informació sobre el que estàs comprant, així t’evitaràs sorpreses futures. En el registre de la propietat (a Andorra, el Cadastre) podràs obtenir dades sobre la situació de l’habitatge. També és important que sàpigues quin tipus de despeses estan associades, com ara les comunitats de propietaris o un altre tipus de costos.

I si necessites ajuda per pagar-la, informa’t sobre les diferents alternatives hipotecàries que tens segons vulguis prioritzar el tipus d’interès, el termini d’amortització o el percentatge que financis. Nosaltres tenim diferents modalitats d’hipoteques, si vols conèixer-les visita aquest link, passa’t per les nostres oficines o truca’ns a TeleBanc al +376 884.884.

Potser el més important és que prenguis la decisió sospesant totes les possibilitats, coneixent bé el que implica per a la teva situació financera i que ho facis sense presses, ja que tan dolent és deixar passar una bona oportunitat com triar una cosa de la que no estàs convençut. Si has tingut en compte tots els detalls, estaràs preparat per tancar el tracte quan sigui necessari.

Print Friendly, PDF & Email
SUBSCRIU-TE
  • No et perdis res

  • Tot allò que t’interessa del Blog de MoraBanc al teu correu electrònic.

  • M’interessen els articles de: